Sposób przygotowania

Papryki umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w paski. Bułki namoczyć w wodzie, odcisnąć, dodać do mięsa. Masę doprawić przyprawą do mięsa mielonego, solą, pieprzem i ostrą papryką, wbić jajko, wyrobić na jednolitą masę.
Żaroodporne naczynie wysmarowaćgrubą warstwą oleju, ułożyć pół porcji pokrojonej papryki, na niej ułożyć warstwę masy mięsnej, przykryć pozostałą częścią papryki, posypać startym serem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. na 15 minut. Udekorować listkami oregano.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !