Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewana papryka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

por średni
mleko pól litra
purée ziemniaczane 3 porcje
masło 1 łyżka
gałka muszkatołowa
ziarna słonecznika 4 łyżki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat
papryka żółta 2 strąki
papryka zielona 2 strąki
papryka czerwona 2 strąki
bulion szklanka
natka pietruszki
żółty ser
boczek 5 chudy

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewana papryka

Zagotować mleko z pół litra wody. Dodać pokrojony por i chwilę gotować. Wlać bulion, wsypać puree ziemniaczane i wymieszać. Na maśle podsmażyć pokrojony boczek z ziarnami słonecznika, dodać puree. Wsypać 2/3 utartego sera, doprawić solą, białym pieprzem i gałką muszkatołową.
Ze strąków papryki ściąć wierzchy, strąki napełnić farszem, przykryć oczyszczonymi \"czapeczkami\". Piec 30 min w 180 st., następnie posypać resztą sera i piec jeszcze 10-15 minut. Pozypać posiekaną natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak