Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa w 15 minut

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza mrozona pół opakowania
leczo - mrożonka
sok pomidorowy 1 litr
cebula
sól do smaku
olej
fasola 1 puszka
zacierka garść gotowa

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa w 15 minut

Fasolę odcedzić. Zagotować 1 litr wody, wrzucić mrożonki i zacierki, gotować 10 minut, przyprawić. Dodać fasolę, sok pomidorowy, gotować 3 minuty. Cebulę obrać, posiekać, dobrze obsmażyć na 6 łyżkach oleju. Zaprawić zupę.
Jeśli ktoś lubi bardzo miękkie warzywa, powinien gotować zupę dłużej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak