Sposób przygotowania

Papryki umyć, osuszyć, wstawić do gorącego piekarnika. Piec do momentu aż się zrumieni. Wyjąć, włożyć do woreczka foliowego lub nakryć ściereczką, odstawić na pół godziny. Ziemniaki umyć, obrać, zalać wrzątkiem i ugotować na półtwardo.
Mięso rozkroić jak na roladę, rozbić mocno tłuczkiem do uzyskania prostokąta. Natrzeć solą, pieprzem i suszoną bazylią.
Z papryk ściągnąć skórkę, pokroić je w taki sposób, aby można było każdy ziemniak w nią zawinąć. Na płacie mięsa układać rzędem ziemniaki zawinięte w paprykę. Mięso ciasno zwinąć, spiąć szpilkami tak, aby zaznaczyć kolejną porcję. Obsmażyć mięso na oleju ze wszystkich stron, włożyć do rondla, podlaćszklanką wody, dusić około godziny na małym ogniu. Podawać udekorowane listkami świeżej bazylii.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    aisoglam

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !