Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w sosie koperkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 3 sztuki
papryki żółta i czerwona po 1
cebula biała 1
olej do smażenia
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat 1 łyżeczka
sos
beszamel 2 szklanki
gęsta śmietana pół szklanki
koperek posiekany pół pęczka
sok z połowy cytryny
groszek zielony pół paczki mrożony

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w sosie koperkowym

Udka pokroić na małe kawałki, natrzeć przyprawą do kurczaka, obsmażyć, włożyć do rondla. Papryki oczyścić, pokroić w paski, groszek rozmrozić. Warzywa dodać do mięsa, doprawić do smaku, dusić 20 minut. Do beszamelu włożyć koperek, zagotować. Zdjąć z ognia, zaprawić śmietaną, dodać do smaku sok z cytryny, cukier, pieprz, sól. Podawać do kurczaka z papryką. Wyśmienite z porcją ryżu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak