Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z szynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 150 ml
olej
drożdże
mąka
jajko 2
sól
szynka
oliwa
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z szynką

Mleko połącz z olejem oraz drożdżami, nastepnie dodaj mąkę, jajko, sól dokładnie wymieszaj, wyrób ciasto i odtsaw do lodówki na pół godziny. Trzy czwarte ciasta rozwałkuj i wyłóż na dno i boki tortownicy. Szynke pokrój w kosteczke i podsmaz na oliwie, dodaj cebulke i jajko. Farsz przeloz do tortownicy i przykryj ciastem. Piecz w rozgrzanym piekarniku przez 40 minut, gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak