Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 kg
bulion warzywny
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
przyprawy
białko
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w galarecie

Karpia oczyszczamy z łusek, patroszymy, płuczemy pod bieżącą wodą i kroimy na dzwonki i zalewamy bulionem warzywnym i gotujemy aż karp zmięknie, pod koniec gotowania dodajemy przyprawy. Nastepnie wyjmujemy karpia, do wywaru dodajemy białko i sok z cytryny i gotujemy. Nastepnie dodajemy żelatynę, chwile gotujemy i odstawiamy do ostygniecia. Karpia układamy na półmisku i polewamy tężejącą galaretką, wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak