Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka nadziewana mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 10 szt
mięso mielone 35 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
jaja 1 szt
cebula 2 szt
śmietana 150 ml
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
masło 3 łyżki
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka nadziewana mięsem

Cebulę posiekać i zrumienić na tłuszczu, dodać do mielonego mięsa. Następnie dodać tartą bułkę, jajko, sól i pieprz, dokładnie wymieszać. Z papryki odciąć szypułki, oczyścić z nasion. Strąki papryki napełnić mięsem, ułożyć w rondlu, dodać pozostały tłuszcz, podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem. Gdy papryka zmięknie, dodać koncentrat pomidorowy i śmietanę, przyprawić do smaku i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 08.01.2014 10:08
Moje ulubione danie.
Motorek 07.10.2012 17:54
smaczne
Seba 08.06.2012 09:50
pycha
zuzanna_z 25.02.2012 12:51
extra
mehia 22.05.2011 16:11
kusząca

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak