Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al. dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek.

Plastry boczku kroimy na kawałki i podsmażamy na patelni a gdy się wytopi trochę tłuszczu dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i wyciśnięty przez praskę czosnek.

Podsmażamy razem aż cebula się zeszkli (jeżeli potrzeba można podlać oliwą).

Następnie dodajemy pomidory krojone z puszki, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, ostrą papryką, oregano oraz szczyptą cukru i dusimy razem na wolnym ogniu aż pomidory zmiękną a część płynu odparuje.

Każdą porcję makaronu polewamy sosem i posypujemy startym parmezanem.

Komentarze

  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    musi być smaczny!
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    ale bym zjadła mniam ...super przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kaska14665@wp.pl

    fajny :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !