Sposób przygotowania

składniki:
* ok.2l gotowego rosołu lub dowolnego bulionu
* 0,5 kg mieszanki warzywnej 8-składnikowej
* ok.30 dag kapusty pekińskiej
* ok.20 dag pieczarek
* 1 cebula
* 4 łyżki oleju
* 1 czubata łyżka przyprawy Kucharek
* 1 łyżka płaska przyprawy prowansalskiej
* 2 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego
* 2 łyżki śmietany
* 2 łyżki mleka
* 1 łyżeczka mąki
* pieprz mielony czarny
* 4 ziarenka ziela angielskiego
* 1 liść laurowy

Zagotować rosół , ew. bulion.Kapustę pekińską opłukać i posiekać, wrzucić do rosołu.Pieczarki oczyszczone i cebulę pokroić dowolnie i poddusić na oleju.Dołożyć do kapusty.Wrzucić liść laurowy i ziele angielskie, wsypać przyprawę prowansalską i przyprawę Kucharek.Dodać koncentrat pomidorowy i chwilkę pogotować.Wrzucić mrożonkę warzywną i gotować do miękkości warzyw.Jeśli ktoś chce może dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, choć zupa jest dostatecznie gęsta i syta.Ew. doprawić solą i pieprzem.
Śmietanę wymieszać z mlekiem,roztrzepać z mąką.Wlewać po troszku łyżką gorącą zupę i mieszać energicznie.Zahartowany zabielacz wlać do zupy i mocno podgrzać mieszając, by nie dopuścić do wrzenia.Można posypać zieleniną.

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Ewcia po francusku wola - \"syp do zupy różne zioła!\", będzie smaczna i pachnąca, bo Prowansja z ziół słynąca....
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Jak ja lubię Twoją kuchnię!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    fajna zupka:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszkalider

    Wygląda wspaniale
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Bardzo smakowita zupa :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !