Sposób przygotowania

Włożyć do dużego garnka kapustę i wyciąć dziurę w zwoju zalać całą wodą,posolić i wlać kilka kropel oleju gotować,stopniowo odrywać pojedyńcze liście.ryż ugotować na pół twardo ,osączyć ostudzić.Cebulę obrać i drobniutko posiekać.Mięso, ryż, cebulę i jajko wyrobić na jedno litą masę,dodać sól ipieprz do smaku.Na liściach kapusty układać farsz,zwinąć.Gołąbki ułożyć w rondlu ,zalać bulionem,wrzucić listek laurowy i ziarna pieprzu .dusić na małym ogniu około 1 godziny.Smietanę wymieszać z mąką ikoncentratem pomidorowym,wlać do gołąbków.Dusić jeszcze 5 minut ,doprawić solą i pieprzem,

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !