Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjny rosół

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak
wołowina z kością
por
marchew
cebula
seler
przyprawy
makaron
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjny rosół

Kurczaka oraz wołowine myjemy pod bieżącą wodą i wkładamy do gotującej się wody. Wszystkie warzywa myjemy, obieramy i kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka. Dodajemy sól, pieprz i gotujemy około 60 minut. Pod koniec gotowania gotujemy makaron, według przepisu na opakowaniu. Ugotowana porcje makaronu nakładamy na talerz i zalewamy goracym rosołem. Na wierzchu dekorujemy natka pietruszki, gotowe! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak