Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
oliwa
wino
przyprawy
bulion drobiowy

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w winie

Fileta myjemy, wycieramy recznikiem papierowym , rozbijamy na cienkie kawalki, obtaczamy w mace i wrzucamy na patelnie, na rozgrzana oliwe z oliwek. Smazymy na jasnozłoty kolor z dwóch stron i wykładamy na półmisek. Oliwe mieszamy z winem, bulionem, dodajemy pieprz i sól i gotujemy 8 minut aż troche wyparuje. Tak przygotowanym sosem polewamy filety, smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak