Sposób przygotowania

Ze składników ciasta przygotowujemy kruche ciasto, którym wyklejamy szklane naczynie do tarty. Następnie nakłuwamy je na dnie i bokach widelcem i wstawiamy do piekarnika na 30 minut w temp. 160st. Po tym czasie ciasto wyciągamy i pozostawiamy do wystygnięcia.

Budyń mieszamy z zimnym mlekiem, wstawiamy na mały gaz i gotujemy do zgęstnienia cały czas mieszając. Gotową masę przelewamy na spód z ciasta.

Całość dekorujemy bitą śmietaną (szybsza wersja) lub robimy pierzynkę z białk jajek ubitych z cukrem pudrem (wymaga pieczenia w piekarniku do zarumienienia).

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    pycha !
  • 0
    original
    Opublikowano

    babeczka_1982

    Bardzo prosty i szybki przepis . Idealny na podwieczorek dla moich łasuchów . Na pewno wypróbuje .
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    ciasto pychotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !