Sposób przygotowania

Ciasto biszkoptowe:
Jajka rozbić, oddzielić białka od żółtek. Białka ubić z wodą na sztywną pianę, dosypując cukier i sól.
Dodawać po jednym żółtku i dalej ubijać na sztywną pianę. Na koniec dodawać stopniowo mąki wymieszane z kakao i proszkiem do pieczenia. Delikatnie połączyć.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wlać masę biszkoptową, upiec.

Krem:
Połączyć serek mascarpone, twarożek , cukier i Śmietan- fix . Dodać jagody.

Wykonanie:
Upieczone ciasto biszkoptowe wykładamy na wilgotną ściereczkę wierzchem na spód, zdejmujemy pergamin i od razu ciepłe rolujemy razem ze ściereczką. Pozostawić do wystygnięcia. Ciasto rozwinąć
rozłożyć krem, zwinąć i na dwie godziny wstawić do lodówki. Następnie pokroić na 12 porcji.
Każda porcję polać z obu stron polewą czekoladową i pozostawić do zastygnięcia. Potem udekorować roladki kremem i jagodami.
Temperatura pieczenia180C
Czas pieczenia: 15 minut

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Owoce mogą być świeże lub mrożone.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Pyza

    Kobitko jesteś prawdziwym cukiereczkiem rewelacyjne są te twoje wypieki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    byMJ

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rique

    słodka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    rolada bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    smacznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Wygląda naprawdę genialnie :)
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    fantastyczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !