Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser tęczowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcza 5 szt.
truskawki 40 dag
cukier 1 szczypta
likier pomarańczowy 3 łyżeczki
śmietana 1 duża
listek melisy 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: deser tęczowy

Jedną pomarańczę przekroić,wycisnąć z niej sok,pozostałe obrać,porozdzielać.Cząstki pomarańczy pokroić wzdłuż na połówki. Truskawki umyć, przebrać, odszypułkować, pokroić na plasterki.Na półmisku układać na przemian rząd pomarańczy i rząd truskawek,by schodziły się lekko do środka jak wachlarz.Sok z pomarańczy wymieszać z 2 łyżkami likieru,dodać cukier i polać nim owoce.Listki melisy opłukać,pokroić na cieniutkie paseczki,posypać nimi owoce.Śmietanę ubić na sztywno z dodatkami likieru,podawać w miseczce do deseru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak