Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka pieczarkowo-orzechowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 25 dag
por 1 sztuka
sok z cytryny
majonez tradycyjny 3 łyżki
cukier, sól, pieprz
orzechy włoskie 3 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka pieczarkowo-orzechowa

starannie umyte i osuszone kapelusze pieczarek cienko pokroić i skropić sokiem z cytryny dobrze opłukaną białą część pora pokroić w pół talarki orzechy uprażyć na patelni i niezbyt drobno posiekać składniki sałatki wymieszać dodać majonez przyprawiony solą cukrem i pieprzem wszystko posypać natką pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak