Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczeniowy z orzechami włoskimi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 szt
rozmaryn gałązki 3 szt
pomidory 4 szt
cydr 1,5 szklanki
sok z cytryny 3 łyżki
bulion na żeberkach 2 szklanki
smalec 2 łyżki
marchewka ugotowana 2 szt
boczek wędzony 10 plastry
orzechy włoskie 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczeniowy z orzechami włoskimi

Do rondelka włożyć smalec, dodać pokrojony boczek i posiekaną cebulę, lekko zrumienić. Wrzucić 3 gałązki rozmarynu, sok z cytryny, przesmażyć z 3 pokrojonymi na cząstki pomidorami i pokrojoną, ugotowaną marchewką. Następnie wlać 1,5 szklanki cydru, smażyć. Gdy o połowę zmniejszy się objętość, zgnieść warzywa, wlać bulion, ponownie zredukować, przecedzić sos. Orzechy włoskie zalać gorącym sosem. Podawać do mięs.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 28.06.2013 12:57
chętnie spróbuję
Seba 10.05.2012 12:07
pycha
Sylwia56
Sylwia56 12.01.2012 15:22
ciekawy
Sylwia56
Sylwia56 12.01.2012 15:21
ciekawy
Sylwia56
Sylwia56 12.01.2012 15:21
ciekawy
Iwona51
Iwona51 15.12.2011 10:28
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak