Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Swojski bigos

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 kg
grzybki suszone 2 garście
kiełbasa ( np.zwyczajna) 80 dag
mięso wieprzowe 80 dag
koncentrat pomidorowy 200 gram
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
boczek 40 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Swojski bigos

Kapustę gotuję z grzybkami, dodaję pokrojoną w kostkę kiełbasę, boczek oraz mięso wieprzowe (jakieś gulaszowe lub od ogona itp.). Dodaję również kubabę (ziele ang.) i kilka listków laurowych. Gotuję bigos przez 3 dni po 3-2 godziny. Ostatniego dnia dodaję przecier i gotuję jeszcze parę minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 09.11.2011 09:46
swojski najlepszy !
iknkirke 13.10.2011 20:00
pycha
evita0007 20.05.2011 16:39
uwielbiam ;-)
manaika 25.02.2011 21:32
chetnie bym zjadła
gacopierz23 29.12.2010 14:09
smaczny
Mirka-Ludomila 21.12.2010 19:36
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak