Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trąbki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietanka 1 szkl
cukier waniliowy 1 opak
cukier puder 20 dkg
mąka 20 dkg
jajko 2 szt
mleko 1 szkl
siekane migdały 5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Trąbki

Jaja utrzeć z cukrem pudrem i wyrobić na gładką masę. Dodać mąkę, mleko i wymieszać. Kłaść ciasto łyżką na wysmarowaną woskiem blachę w odstępach 15 cm i kształtować cienkie placuszki. Wstawić do piekarnika. Gdy się trochę zrumienią, zwijać w trąbki i zdejmować z blachy. Ubić śmietankę z cukrem waniliowym i nałożyć do trąbek. Posypać migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak