Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z mintaja panierowany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 4 szt
sok z cytryny
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z mintaja panierowany

Filet umyć i osuszyć, natrzeć przyprawą do ryb i skropić sokiem z cytryny. Na jednym talerzyku roztrzepać jajko , dodać pieprz i sól. Na drugi talerzyk nasypać bułki tartej. Panierować fileta z obu stron najpierw w jajku, później w bułce. Kłaść na patelnię z rozgrzanym olejem, smażyć z obu stron na złocisty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 17.03.2011 07:52
Smaczność...
MAR3STA 20.12.2010 20:31
aż ślinka cieknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak