Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica na wędzonym łososiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rogaliki -krusanty 3 szt
łosoś wędzony plastry 10 szt
jaja 7 sz
masło 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
szczypiorek usiekany 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica na wędzonym łososiem

Rogaliki pokroić na kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Obsmażyć na suchej patelni. Na każdy kawałek położyć plasterku wędzonego łososia.
Do rondelka wbić jajka, dodać masło mieszając cały czas. Następnie oprószyć solą i pieprzem, dodać śmietanę i posiekany szczypiorek, wymieszać.
Tak przygotowaną jajecznicę nałożyć na wędzonego łososia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 01.05.2012 21:57
ale smakowita jajecznica
iknkirke 13.12.2011 19:25
pyszna
Monika193
Monika193 20.12.2010 09:07
taka jajecznica jest pyszna
alaaa 19.12.2010 14:58
fajny przepis,,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak