Sposób przygotowania

Z masła, oliwy, rozgniecionego czosnku, natki pietruszki oraz z soki i skórki z 2 cytryn utrzeć jednolitą masę, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Indyka oprószyć w środku solą i pieprzem, włożyć przekrojone na połowę cebule, liście laurowe i całą cytrynę. Delikatnie odsunąć skórę i nałożyć równomiernie przygotowanym masłem. Resztą masła posmarować indyka z wierzchu. Przełożyć na brytfannę, pokropić oliwą. Włożyć na 10 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 220 stopni. Następnie wyjąć, położyć na indyka wędzony boczek, polać tłuszczem i piec w niższej temperaturze przez około 2,5h.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    cudo!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    cudo!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale, bym zjadła takiego indyczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    manaika

    super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale smakowitości :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !