Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk z truskawkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 250 g
filet z indyka 1 kg
olej
musztarda
jogurt naturalny
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk z truskawkami

Fileta umyc, osuszyc i rozbic na grubosc 1,5cm, posypac przyprawami, kilka lyzek musztardy wymieszac z jogurtem, posmarowac platy fileta i odstawic na troche do lodowki. Truskawki umyc, odszypulkowac, obtoczyc w mace ziemniaczanej, ulozyc na miesie. kazdy kawalek fileta zwinac w roladke, obwiazac sznurkiem by sie nie rozpadla. Roladki przelozyc do zaroodponego naczynia, lekko skropic olejem, piec w rozgrzanym piekarniku okolo godzinki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak