Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pudding

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 200 ml
cukier brązowy 200 g
jaja 4 szt
mąka 100 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
syrop klonowy 1 łyżka
tłuszcz do formy
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
sól do smaku
goździki mielone 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pudding

Masło z cukrem utrzeć na pulchną masę. Jajka ubić, dodać do masła, wymieszać. Następnie wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, goździki mielone, szczyptę soli, wszystko razem delikatnie wymieszać. Do przygotowanej foremki wlać trochę syropu klonowego, na dnie ułożyć liście laurowe, następnie przełożyć przygotowaną masę. Gotować na parze pod przykryciem przez 1,5 h.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 09.07.2012 09:09
pycha
Iwona51
Iwona51 01.05.2011 11:46
smaczne
Iwona51
Iwona51 01.05.2011 11:46
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak