Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grzybami.

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby suszone 1 garść
kapusta kiszona 1,5 kg
cebula 1,5 szt.
olej wg,uznania
ziele angielskie 3 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
kminek wg.uznania
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grzybami.

Grzyby namoczyć i większa część przekręcić przez maszynkę,pozostałe kapelusze przekroić na pół.
Kapustę odgotować,przelać wodą i nastawić do gotowania z niewielka ilością wody.
Na patelni rozgrzać olej,dodać posiekaną cebulę i przekręcone grzyby do tego włożyć kostkę bulionową grzybową i poddusić.Zawartość patelni dodać do kapusty jak również pokrojone grzyby i przyprawy,Gotować kapustę do miękkości a następnie po ostudzeniu kilkakrotnie podgrzewać co sprawi,że kapusta bedzie smaczniejsza.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 11.09.2013 07:31
bardzo lubimy
Wafelek2601 23.03.2013 20:56
mniam, taką kapustę lubię
caralajna 28.12.2012 09:51
pycha, najadłam się takiej w święta
Magdalena1110 04.05.2012 13:55
bardzo lubię taką kapustę
PaniMISIOWA 28.12.2011 08:16
moja ulubiona!
anemon 04.10.2011 09:25
Zgadzam się z Tobą, w miarę jak kapusty w garnku ubywa, robi się ona coraz smaczniejsza.
Mati13 15.06.2011 08:29
smaczna kapustka
barbara11561 12.03.2011 19:33
Bardzo lubię
MAR3STA 24.12.2010 00:23
to już na pewno święta;)
misia53 20.12.2010 18:17
Zapach grzybów się unosi i kapusta się gotuje , Ben-ka na wieczerzę prosi , smak wigilii już się czuje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak