Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z żurawiny i jabłek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 150 g
anyż 3 szt
kardamon 4 szt
żurawina 0,5 kg
jabłka 2 szt
pronto 15 ml
pomarańcza 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z żurawiny i jabłek

Do rondelka wrzucić cukier, anyż i kardamon, skarmelizować cukier. Dodać żurawinę, wymieszać tak aby karmel otoczył owoce. Kiedy żurawiną będzie miękka dodać cienko pokrojone jabłka, wymieszać, zagotować, dodać sól i pieprz do smaku. Następnie wlać pronto, sok i skórkę z cytryny. Smażyć 5-10 minut na małym ogniu. Podawać do mięs z drobiu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 10.07.2012 12:44
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak