Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

blyskawiczna chinszczyzna

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1-2 wpreczki
wędlina 30 dkg
cebula 1 szt
czosnek 3 zabki
koncentrat pomidorowy 1 lyzki
przyprawa do gyrosa 1 lyzki
Kukurydza z Puszki 0,5 puszki
mąka ziemniaczna 0,5 lyzki
żółty ser 15-20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: blyskawiczna chinszczyzna

ryz gotujemy.cebule i czosnek siekamy.podsmazamy na patelni.dodajemy kukurydze,pokrojona w kostke wedline.przyprawiamy gyrosem i koncentratem,wlewmy 0,5 szklanki wody.przykrywamy i dusimy ok.10 minut.
w 0,5 szklanki wody rozdrabiamy make i wlewamy do gotujacej sie potrawy.mieszamy i zagotowujemy,podajemy z ryzem, posypane startym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 09.04.2011 09:34
świetna
Marcin46
Marcin46 18.09.2010 09:30
Błyskawiczna to jest na lotniskach ;) Robienie trwa zalanie woda ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak