Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z jabłkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 szklanki
mleko 2 szklanki
cynamon 1 łyżeczka
cukier 1 szklanka
masło 3 łyżki
jaja 4 szt
śmietana 1 szklanka
cukier waniliowy 1 łyżeczka
jabłka 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z jabłkami

Ryż ugotować w 2 szklankach wody i 2 szklankach mleka z dodatkiem 1 łyżki masła. Przestudzony wymieszać z jajkami. Obrane jabłka, pokroić w plastry, wymieszać z cukrem i przyprawami. Do wysmarowanego tłuszczem rondla wyłożyć połowę ryżu, następnie wyłożyć jabłka i resztę ryżu. Posmarować pozostałym masłem, zalać śmietaną i zapiec w gorącym piekarniku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 30.04.2012 12:21
extra
Iwusia 26.03.2012 22:22
super :)
Iiiiii 16.03.2012 09:29
smaczne
Iwona51
Iwona51 08.09.2011 11:58
proste i smaczne
Monika193
Monika193 20.12.2010 09:05
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak