Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe lizaki karmelowe

5.0
(34)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
wykałaczki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe lizaki karmelowe

Cukier wsypać do garnuszka i podgrzewać, aż się rozpuści i zrobi brązowy karmel. Chwile przestudzić. Na papierze do pieczenia wylewać po łyżce karmelu i wtykać w niego wykałaczki. Zostawić do całkowitego zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza620 06.04.2013 21:30
przypomina mi się dzieciństwo
Betka 07.05.2012 08:50
pycha!;)
Laila2786 01.12.2011 10:02
Super słodkość, zrobię dziś synkowi
SyMiki 30.08.2011 22:52
super lizaczki
MAR3STA 01.01.2011 10:50
wygladają rewelacyjnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak