Sposób przygotowania

cebule kroimy w drobną kostke, do słoika wkladamy troche pokrojonej cebuli i przesypujemy warstwa cukru takiej grubosci ile dalismy cebuli i tak na zmiane. Słoik szczelnie zakrecamy i ustawiamy go na kaloryferze lub w innym ciepłym miejscu. Juz po 2 dniach wytworzy sie smaczny syrop, powinno sie pic 1-2 łyzki dziennie.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    oj przydał by się dzisiaj bo mam zapalanie gardła
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    jak bylam mala to taki pilam:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Też taki robię, pomaga też na kaszel.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    pomaga bardzo dobrze;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    mój sprawdzony syropek!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !