Sposób przygotowania

Ciasto rozmrażamy i rozwałkowujemy na placek grubości 3-5mm. Wycinamy z niego ciasteczka o dowolnym kształcie. Ich środki lekko wgniatamy, a brzegi wyginamy do góry. Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki, a potem na cienkie plasterki. We wgłębienie każdego ciasteczka wkładamy troszkę dżemu, ścisło układamy na nim kawałeczki jabłek, posypujemy cukrem pudrem i układamy na blasze skropionej wodą. Pieczemy 25min. w temp. 250stopni. Upieczone ciastka smarujemy glazurą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    magical66

    napewno smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    eliza135

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !