Sposób przygotowania

Naleśniki przygotować wg podstawowego przepisu. Obrane jabłka pokroić, wymieszać z sokiem z cytryny. Rozgrzać łyżkę masła i na niej smażyć jabłka, aż zmiękną. Dodać rodzynki i cukier, przestudzić. Resztę masła utrzeć z cukrem, mieszać z ubitą śmietanką i stopniowo dolewać rum. Naleśniki posmarować masą jabłkową, zwinąć w rulony. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wstawić do piekarnika i zapiekać około 10 minut w temp. 200 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Jak z rumem to na pewno pyszne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ups zaskakujące
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    z pradem hihi fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    dotix997

    są świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !