Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z rumem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko 3 sztuki
sok z cytryny 2 łyżki
rodzynki 5 dkg
brązowy cukier 15 dkg
masło 10 dkg
rum 60 ml
kremówka 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z rumem

Naleśniki przygotować wg podstawowego przepisu. Obrane jabłka pokroić, wymieszać z sokiem z cytryny. Rozgrzać łyżkę masła i na niej smażyć jabłka, aż zmiękną. Dodać rodzynki i cukier, przestudzić. Resztę masła utrzeć z cukrem, mieszać z ubitą śmietanką i stopniowo dolewać rum. Naleśniki posmarować masą jabłkową, zwinąć w rulony. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wstawić do piekarnika i zapiekać około 10 minut w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dotix997 16.03.2013 13:44
są świetne
Barbara/zuza22_85 13.04.2011 18:16
z pradem hihi fajne
Mirka-Ludomila 25.03.2011 08:03
super
Iwona51
Iwona51 23.12.2010 20:15
ups zaskakujące
RenataZ-et 20.12.2010 20:14
Jak z rumem to na pewno pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak