Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z nadzieniem pieczarkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wypatroszony kurczak 1 sztuka
pieczarki 40 dkg
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
rodzynki 10 dkg
natka 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
olej
orzechy włoskie 2 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z nadzieniem pieczarkowym

Obrać pieczarki i cebulę, pokroić. Usmażyć razem na łyżce oleju. Przestudzić. Wymieszać z posiekaną natką, orzechami, rodzynkami, bułką tartą oraz jajkiem. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Nadziać farszem umytego i osuszonego kurczaka. Związać udka, spiąć otwór wykałaczkami. Natrzeć kurczaka solą, pieprzem i papryką, skropić olejem. Piec przez ok. godzinę w temp. 200 stopni. Kurczak świetnie smakuje z pieczonymi ziemniakami, oprószonymi tymiankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 23.12.2010 20:14
super
RenataZ-et 22.12.2010 13:24
Bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak