Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewa rumowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 1 kubeczek
masło 50 g
cukier
czekolada deserowa 1 tabliczka
rum kilka łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Polewa rumowa

Do naczynia żaroodpornego nałożyć masło, śmietanę i cukier. Wstawić do garnka z gotującą wodą. Mieszać, by uzyskać jednolitą masę bez grudek. Dodać startą na wiórki tabliczkę deserowej czekolady. Na koniec dolać kilka łyżek rumu.

Polecam taką polewę do lodów, deserów czy ciast.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak