Sposób przygotowania

Jabłka umyć, obrać, pokroić w plasterki i uprażyć z garnku tak jak na szarlotkę dodając cynamon i cukier. Odstawić do wystygnięcia. Mąkę przesiać na stolnicę wraz z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Posiekać z miękkim masłem. Dodać żółtka i śmietanę. Wyrobić szybko ciasto. Podzielić je na dwie części, zawinąć w folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Jedną część ciasta zetrzeć na tarce jarzynowej wprost do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką blaszki. Na ciasto wyłożyć uprażone i przestudzone jabłka. Na jabłka zetrzeć drugą część ciasta. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 50- 55 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Uwielbiam takie ciasto :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    nie dawno jadłem
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    na pewno wypróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    rewelacja
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !