Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z serkiem topionym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 0,6 kg
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
serek topiony plasterkowany 1 opakowanie
olej do smażenia
przyprawy do smaku
cebula do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z serkiem topionym

Na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną w kosteczkę cebulę. Do mięsa mielonego dodać jedno surowe jajko, bułkę tartą, oraz przygotowaną wcześniej cebulkę. Posolić, dosypać pieprzu czarnego i ziołowego, oraz przyprawy do potraw uniwersalnej Kucharek. Wymieszać dokładnie wszystkie składniki.
Serek topiony plasterkowany pokroić w mniejsze cząstki. Z masy mielonej formować dowolnego kształtu kotleciki, pamiętając by w każdego z nich zawinąć kawałek sera topionego. Obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym oleju.

Do takich nadziewanych kotlecików polecam serek topiony naturalny, z pieczarkami, bądź papryką. Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 20.06.2012 14:46
ciekawe
goofy9 21.01.2012 22:16
super przepis, na pewno wypróbuję
Karolina92 31.05.2011 19:09
ale pysznosci!!!
eli82 19.12.2010 15:09
muszę takie zrobić :)
suzana 19.12.2010 12:08
mniam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak