Sposób przygotowania

Filety opłukać, każdy pojedynczy naciąć z jednej strony ostrym nożem, tak, aby powstała kieszonka. W środku i z wierzchu oprószyć solą i pieprzem, odstawić w chłodne miejsce. Grzyby oczyścić, umyć, osączyć, pokroić razem z trzonkami. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Czosnek obrać, posiekać. Cebulę i czosnek przesmażyć na łyżce oleju. Dodać pokrojone grzyby, mieszając, chwilę przesmażyć. Podlać odrobiną wody, dusić pod przykryciem ok. 30 minut. Wymieszać z masłem, doprawić , przestudzić. Wymieszać z jajkiem, tartą bułką i posiekaną natką. Farszem napełnij drobiowe kieszonki, spiąć. Ułożyć je w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu, skropić olejem. Piec ok. 30 minut w temp. 200 stopni. Pięć minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywkę, by skórka się przyrumieniła.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !