Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe kieszonki z aromatycznym farszem

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podwójne filety z kurczaka 2 sztuki
grzyby leśne 50 dkg
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
masło 1 łyżka
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
natka pietruszki
olej
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe kieszonki z aromatycznym farszem

Filety opłukać, każdy pojedynczy naciąć z jednej strony ostrym nożem, tak, aby powstała kieszonka. W środku i z wierzchu oprószyć solą i pieprzem, odstawić w chłodne miejsce. Grzyby oczyścić, umyć, osączyć, pokroić razem z trzonkami. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Czosnek obrać, posiekać. Cebulę i czosnek przesmażyć na łyżce oleju. Dodać pokrojone grzyby, mieszając, chwilę przesmażyć. Podlać odrobiną wody, dusić pod przykryciem ok. 30 minut. Wymieszać z masłem, doprawić , przestudzić. Wymieszać z jajkiem, tartą bułką i posiekaną natką. Farszem napełnij drobiowe kieszonki, spiąć. Ułożyć je w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu, skropić olejem. Piec ok. 30 minut w temp. 200 stopni. Pięć minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywkę, by skórka się przyrumieniła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzencia2007 25.12.2010 16:08
ciekawe ;)
RenataZ-et 21.12.2010 23:21
Robię podobnie, pyszne są!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak