Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina w ziołach

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyzki
skórka z cytryny 1/2 łyzeczki
imbir starty 1/4 łyżeczki
słonina 10 dag
śmietana 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
cielęcina bez kości 1 z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina w ziołach

Mieso natrzeć ziołami oraz skorką z cytryny. Słoninę drobno pokroić, stopić, zrumienić na niej mięso, podlac wodą i dusić pod przykryciem do miękkosci. do miękkiego mięsa dodać śmietanę, sos przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 28.01.2012 15:58
pyszna
anulka69 28.01.2012 15:58
pyszna
Iwona51
Iwona51 23.11.2011 09:50
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak