Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wołowy na rosole

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wołowa bez kości 1 kg
mąka 3 łyżki
smalec 2 łyżki
cebula 4 szt
papryka mielona 2 łyżki
natka pietruszki 4 łyzki
rosół 2 szkl
śmietana 1 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa w płynie 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowy na rosole

Mieso pokroić w kostke, oprószyć mąką i obrumienić na smalcu. Posiekaną cebulę dodać do mięsa i lekko zrumienić. Podlać rosołem, posypać papryką, oprószyć solą i pieprzem, dusić do miekkosci. Gdy mieso będzie miękkie, dodać śmietanę wymieszaną z resztą maki, zagotować. Przyprawić do smaku, dodać natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 29.10.2012 21:31
smaczny gulasz
Iwona51
Iwona51 27.11.2011 00:49
lubię gulasz
bami 19.12.2010 10:01
Dobry gulasz nie jest zły :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak