Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z kaszy krakowskiej i kalafiora

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza 1 szkl
jajko 3 szt
natka pietruszki 2 łyżki
oliwa 1 łyżka
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku
kalafior 1 szt
ser żółty 1 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z kaszy krakowskiej i kalafiora

Kalafior ugotować z dodatkiem soli i cukru. Podzielić na różyczki. Kaszę zalać 1 szklanką wrzącej wody, dodać oliwę i ugotować na sypko. Z białek ubić pianę, dodać do ugotowanej kaszy. Dołożyć natkę pietruszki, utarty ser, żóltka, przyprawić do smaku, wymieszać. Masę wyłożyć do przygotowanego naczynia i zapiec w piekarniku. Podawać z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 24.02.2014 10:02
bardzo dobre
Iwona51
Iwona51 13.02.2012 21:16
fajna
Monika193
Monika193 27.11.2011 17:03
super
bami 19.12.2010 10:00
Ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak