Sposób przygotowania

Miękkie masło należy utrzeć z cukrem i ciągle ucierając dodawać jajka, mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Wlać letnie, ale przegotowane mleko i wsypać suchy mak. Całość utrzeć na jednolitą masę, dodać kilka kropel aromaty arakowego i posiekane drobniutko figi. Blaszkę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą, przelać na nią ciasto. Babkę piec przez 50- 55 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Super babka :))
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    super wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    apetycznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pycha babka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha babeczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !