Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone żeberka z porem i marchewką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1 kg
marchewka 4 sztuki
por 2 sztuki
sól do smaku
smalec 3 łyżki
mąka 2 łyżki
śmietana 1 łyżka
chrzan tarty 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 3 ziarenka
Ziele angielskie całe Prymat 2 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone żeberka z porem i marchewką

Żeberka podzielić na porcje i podsmażyć je na smalcu( może być też olej). W garnku zagotować niewielką ilość wody. Podsmażone żeberka przełożyć do garnka, dodać pieprz ziarnisty, ziele angielskie, liść laurowy, pokrojoną w półplasterki marchewkę i pora. Na tłuszczy ze smażenia żeberek podsmażyć posiekaną drobno cebulkę. Dodać ją do żeberek. Gotować do miękkości, następnie sos zaprawić mąką, śmietaną i chrzanem. Pod koniec gotowania dodać sól i pieprz do smaku oraz posiekaną drobno natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 25.07.2013 19:35
lubię takie żeberka
IKrakowianka 22.06.2013 11:35
smaczne żeberka
Anna152 08.11.2012 19:36
pycha
Anna152 08.11.2012 19:36
pycha
Katarzyna/kate1980 17.05.2012 21:54
ciekawe połączenie
Iwusia 19.12.2010 13:27
Ciekawie się zapowiadają :)))
rosik93 19.12.2010 10:35
Rewelacja .
Agnieszka_B 19.12.2010 08:32
Pewnie smakują rewelacyjnie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak