Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karkówka z pieprzem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1 szt.
śmietana gęsta 3 łyżki
sól do smaku
karkówka 0,6 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: karkówka z pieprzem

karkówkę umyć i pokroić na kotlety grubości ok.1cm.ugnieść mocno dłonią z obu stron i obtoczyć w pieprzu,na patelni rozgrzać oliwę i usmażyć kotlety z obu stron ok.1 min.przełożyć na talerz,na patelnię wsypać resztę pieprzu,dodać drobno posiekaną cebulę podsmażyć,wlać 1 szkl.wody i dodać mięsną kostkę pieczeniową lub sos w proszku i wymieszać,dodać smietanę,gdy sos się zagotuje włożyć kotlety,dusić je tak długo aż będą miękkie,od czsu do czasu obrócić,podawać z ryżem lub ziemniakami oraz surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 08.06.2012 09:06
pycha
Wafelek2601 23.09.2011 00:29
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak