Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 4 plastry
pieczarki 50 dag
cebula 1 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe

Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w większą kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pieczarki oraz cebulę i smażymy około 15-20 minut. Następnie plastry schabu rozbijamy dosyć cienko. Na każdym kotlecie układamy porcję farszu pieczarkowego. Całość zwijamy w roladki, spinamy wykałaczkami. Tak przygotowane roladki panierujemy w jajku oraz bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona56 15.02.2012 14:39
jakie pyszne
novita23 08.11.2011 08:44
ciekawe
Neetka90 20.07.2011 09:43
extra . ;)
Haneczka1 22.02.2011 21:58
pyszne :)robię podobne :)
Haneczka1 22.02.2011 21:58
pyszne :)robię podobne :)
mirosława4 18.02.2011 13:43
fajne danie
ewa19a 17.02.2011 16:52
Pyszności
Angelika10 15.02.2011 00:54
Pyszności
RenataZ-et 14.02.2011 10:50
bardzo lubię :)
MAŁY 27.01.2011 15:34
pyszne
Aniunia773 24.01.2011 19:27
smakowite
wolochski 23.01.2011 21:27
super
mala2021 20.01.2011 15:03
pycha
traktorek 15.01.2011 14:40
pyszności
MAR3STA 07.01.2011 22:33
smaczne, oj zjadło by się!
IZABELA29 30.12.2010 10:31
fajnuisie robię podobne
Tahitha 21.12.2010 05:29
Super, pychotka!!!
Agnieszka_B 19.12.2010 08:33
Moje ulubione:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak