Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka ziemniaczane

4.0
(26)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka 2 szklanki
jajko 2-3 szt
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka ziemniaczane

Ziemniaki ugotować, zemleć, dodać jaja, mąkę,posolić do smaku.Wyrobić ciasto,utworzyć rulony, spłaszczyć nożem, kroić małe romby.Wrzucać na osolony wrzątek, gotować. Podawać polane masełkiem, bułką tarta lub z cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 25.07.2012 09:54
może dzis zrobię
pioge7 13.05.2012 08:53
uwielbiam
Kasiax18 29.04.2012 20:56
pycha
Koper 26.03.2012 22:41
pomysł na ziemniaki, które zostały z obiadu :)
iknbozka 25.10.2011 20:50
mniam
Agnik 29.09.2011 15:25
mniam
Ewa111 30.05.2011 11:14
a ja lubię ze skwarkami i cebulką
ewaa 17.05.2011 21:02
bardzo lubię kopytka:)
ben-ka 25.12.2010 19:38
Tak dużo zostało mi ziemniaków z dzisiejszego obiadu.....nic innego tylko kopytka robić:)
aginaa 19.12.2010 13:13
uwielbiam kopytka
mehia 19.12.2010 11:53
apetyczne :)
Jolanta41 19.12.2010 08:13
Libię z bardzo zrumienionym masłem .
Magdalena98 19.12.2010 02:25
Pycha! Można też podawać z gulaszem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak