Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem kokosowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 400 ml
wiórki kokosowe 20 dag
cukier 8-10 łyżek
masło roślinne 25 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem kokosowy

Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłej wody i odstawić do spęcznienia. Mleko należy zagotować, wsypać do niego wiórki kokosowe, wymieszać i odstawić do całkowitego wystygnięcia. Miękkie masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać no niej wiórki kokosowe wraz z żelatyną i ubijać do całkowitego połączenia się składników.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 07.12.2013 22:55
idealny do tortów :)
IKrakowianka 14.10.2012 09:21
też taki robię!
manaika 02.05.2012 11:40
super!
elwal
elwal 17.08.2011 10:23
ciekawe :)
elwal
elwal 17.08.2011 10:22
ciekawe :)
Iwusia 25.07.2011 20:52
muszę wypróbować :D
Goya 07.03.2011 18:21
super
Ewa109 05.10.2010 07:12
super przepis, wyprobuje go:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak