Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowe udka Kamili

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pałki z kurczaka 10 szt
miód 1,5 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
papryka czerwona 1 łyzka
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
woda 3 łyżki
ocet balsamiczny 1 łyzeczka
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowe udka Kamili

Pałki umyć i osuszyć Włożyć do miski. Zrobic glazure. Połączyc miód, sos sojowy, papryke, sól, pieprz, ocet balsmaiczny, wodę i przeciśnięty czosnek. Zalać mieszaniną pałki i odstawic do lodówki na 2 godziny. Przełozyc do naczynia żarodpornego, skropic oliwa z oliwek i piec w dobrze nagrzanym piekazniku 180st ok. 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 06.11.2011 22:10
ja nie pogardzę :)
Sarenka 29.08.2011 09:55
Robialm podobnie, sa pyszne
elwal
elwal 18.08.2011 08:14
fajne :)
Kate131 07.04.2011 09:08
lubię takie
accee 05.04.2011 22:40
Extra
Jolanta40 13.01.2011 10:51
pysznie wyglądają
ada12302 19.12.2010 21:55
muszą być smaczne
Agnieszka_B 19.12.2010 08:34
Jaki ładny kolor... Pyszności:)
Dorota76 18.12.2010 23:08
muszą być pyszne super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak