Sposób przygotowania

Suche składniki (mąka, proszek do pieczenia, cukier) wymieszac ze sobą. W rondelku roztopic masło, odstawic by ostygło.Do suchych składników dodac mokre czyli jajko, mleko i roztopione masło. Mieszac.
Podzielic ciasto na 4 części i każdą zabarwic odrobina barwnika spozywczego. Ciasto kolorowe wlewac naprzemiennie do foremek wyłożonych papilotkami.
Wstawic do piekarnika nagrzanego do 200C na 25 minut.
Po tym czasie wyjmujac babeczki, jak wystygną ozdobic lukrem zrobionym z szklanki cukru pudru i ok 2 łyzek soku z cytryny, Ozdobic cukrowymi perełkami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Pysznie wyglądają i pewnie też tak smakują.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    śliczne:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !