Sposób przygotowania

W garnku zagotować wodę z zielem, liściem i pieprzem. Mięso wieprzowe opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć wraz z mięsem. Dodać do gotującej się wody. Całość gotować około 20 minut. Dodać kapustę, gotować kolejne 20 minut. Z masła i mąki zrobić zasmażkę i dodać do zupy. Zaprawić śmietaną. Doprawić do smaku solą i pieprzem, posypać majerankiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Lubię ;)))
  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    idealna na zimowe, chłodne dni
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pyszne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !